Persbericht: Ton Venhoeven presenteert zijn Stad van de toekomst

menu knop | FAQGeschiedenis | Publicaties | KrantPersberichten | Nieuwsbrieven | Sponsors | Toolkit

2-12-2018 

Ton Venhoeven en Amber Leeman praten over de Stad van de toekomst

Persbericht

Team Ciam XXI (Ton Venhoeven met ontwerpers en experts) was een van de tien teams die deelnamen aan de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’. Op dinsdag 13 december zal Ton Venhoeven een presentatie geven van zijn visie op de Alexanderknoop vanuit de opdracht die hij kreeg om voor het programma Stad van de toekomst een toekomstplan te bedenken voor de Alexanderknoop. Amber Leeman werkte binnen het team All inclusive city onder leiding van Wilfried van Winden van WAM architecten en zij zal de plannen voor het Central Innovation District in Den Haag uit de doeken doen.

Stad van de toekomst
De door BNA Onderzoek, TU Delft, Deltametropool, de G5, Rijkswaterstaat en de ministeries van Infrastructuur en Binnenlandse Zaken uitgeschreven wedstrijd had tot doel om de toekomstplannen te genereren voor transitiegebieden van de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven).

Team Ciam XXI
Team Venhoeven zette met oa het Rotterdamse bureau BVR in op mobiliteit, klimaat en politiek waar binnen duurzaamheid een belangrijk rol speelt. Zo zal in dit ontwerp de metro uiteindelijk onder de grond verdwijnen en de Prins Alexanderlaan zal autoluw worden en in plaats van de autowegen en de metrolijn zou dan ruimte moeten zijn voor een boulevard met water om ruimte te geven aan water. Over het spoor Rotterdam-Utrecht gaan lightrail treinen rijden waarbij men direct naar Den Haag kan reizen.

Team All inclusive city
Team All inclusive city maakte voor het Central Innovation District in Den Haag een inclusief plan dat de bereikbaarheid vergroot zonder dat dit ten kosten gaat van de publieke ruimte. Zij bereikten dit door te zorgen voor betere verbindingen tussen de omliggende wijken onderling door nieuwe knooppunten te creëren in het gebied. Deze knooppunten zijn een nieuw entreeplein voor het Centraal Station van Den Haag thv het Prins Bernardviaduct, de Binckhub en een CPO project met kilokavels op het Schenkviaduct

Presentatie
Tijdens de 3e Dutch Design Month zal Ton Venhoeven en Amber Leeman op dinsdag 13 december van 17:00-18:00 in gesprek gaan over de stad van de toekomst. Beide vanuit hun eigen project maar daar waar mogelijk zullen de ervaringen van de een geprojecteerd worden op de anderen met de vraag en wat betekende dat voor u …

Reservereren
Wil je aanwezig zijn bij de presentatie van Ton Venhoeven en Amber Leeman reserveer dan op tijd door te mailen naar reserveer@dutchdesignmonth.com ovv Ton en Amber of bel naar 010 751 4980 en geef u op voor de RAW Talkhow met Ton en Amber.