Designers In Residence

menu knop | Inschrijven | Dutch Design Month | Designers In Residence | Dutch Design Battle

Het Designers in Residence programma is een essentieel onderdeel van de activiteiten van de Dutch Design Month en bestaat erin om gevestigde ontwerpers tijd en ruimte te geven om te ontsnappen aan hun reguliere werkzaamheden om te reflecteren, te onderzoeken en nieuwe manieren te ontwikkelen om hun praktijk te ontwikkelen.

Voorwaarden

Het programma is gericht op internationale ontwerpers van ten minste 50 jaar met bewezen ervaring en producten in een van de vier hoofdthema’s van de Dutch Design Month:
– Object en Industrieel
– Media, Grafisch en Interactief
– Architectuur, Binnenland en Landschap
– Mens, Mode en Textiel
Taalvaardigheden in het Nederlands, Italiaans, Duits of Engels zijn verplicht.

Designer in Residence voordelen

Dit jaar wordt er een woonruimte (gesponsord door …) en daarnaast krijgen ontwerpers een eigen studio in …  (gesponsord door …) waarin zij hun werk kunnen creëren. Bezoekers kunnen de ontwerpers door de weeks tweemaal per dag een half uur bezoeken en met hen in gesprek gaan. Deze kans biedt ontwerpers de tijd en ruimte om zelfstandig op een project te concentreren. Ook kunnen zij gebruik maken van onze Dutch Design Month vrijwilligers. De Dutch Design Month streeft ernaar om gevestigde ontwerpers een plek te bieden, met als doel hen een infrastructuur te bieden, waardoor ze in hun eigen creatieve praktijken kunnen laten groeien. Onze vrijwilligers kunnen de gast designers ondersteunen in het ontwerp, zowel structureel, ruimtelijk als ook sociaal.

Groepsuitstalling

Daarnaast ontvangt elke gast designer 250 euro om de reiskosten te dekken. Een speciale vergoeding kan ter beschikking gesteld worden voor materiaalkosten. Zodra elke ontwerper hun verblijf van 24 dagen heeft voltooid, zullen zij samen van 22 tot 24 december een groepspresentatie geven in Huis Der Zotheid.

Designer In Residence 2021 form

Contact

Dutch Design Center
tav. Designer in Residence Programma
Beukelsweg 81a2
NL 3022 GG, Rotterdam
Telefoon +31 85 785 5403
info@dutchdesignmonth.com
www.dutchdesignmonth.com

Bezoek regelmatig deze pagina, facebook of twitter voor informatie over wanneer u de studio kunt bezoeken en de ontwerpers ontmoeten.
#DDMRESIDENCE

Sponsors