Persbericht: Robbert Guis over de stad van de toekomst

menu knop | FAQGeschiedenis | Publicaties | KrantPersberichten | Nieuwsbrieven | Sponsors | Toolkit

2-12-2018 

Presentatie: Robbert Guis over de stad van de toekomst

Persbericht

Team Flocks (Robbert Guis met ontwerpers en experts) was een van de tien teams die deelnamen aan de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’. Op donderdag 13 december zal hij een presentatie geven van zijn visie op de Alexanderknoop vanuit de opdracht die hij kreeg om voor het programma Stad van de toekomst een toekomstplan te bedenken voor de Alexanderknoop.

Stad van de toekomst
De door BNA Onderzoek, TU Delft, Deltametropool, de G5, Rijkswaterstaat en de ministeries van Infrastructuur en Binnenlandse Zaken uitgeschreven ontwerpstudie had tot doel om de toekomstplannen te genereren voor transitiegebieden van de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven).

Alexanderknoop
Voor Rotterdam werden twee teams gevraagd een toekomstplan te bedenken voor de Alexanderknoop. Dit is het gebied aan weerszijden van de Prins Alexanderlaan tussen A20 en de Hoofdweg. De Alexanderknoop is bij de meeste mensen bekend vanwege Metro/Trein/Bus Station Alexander, Club Blu, Winkelcentrum Alexandrium en verschillende scholen.

Team Venhoeven
Team Venhoeven zette met o.a. het Rotterdamse bureau BVR in op duurzaamheid waarbij de metro uiteindelijk onder de grond zal verdwijnen en de Prins Alexanderlaan zal autoluw worden en in plaats van de autowegen en de metrolijn zou dan ruimte moeten zijn voor een boulevard met water.

Team Flocks
Team Flocks wil vooral levendigheid. Volgens berekeningen van het team is in het gebied rond het station maar 17,8 procent bebouwd. Robbert zegt hier over: ,,Het is gewoon leeg, we kunnen daar best wel wat verlevendigen. Dat is ook nodig om nieuwe woningen te bouwen en voor meer leven in de brouwerij, overdag en ’s avonds.’’ De leegte noemt hij ‘zippers’, ruimtes die vaak als barrière worden ervaren. ,,Wij hebben een plan gemaakt waarin die zippers worden opgevuld. Daarmee zouden we het centrum van Prins Alexander wat meer ziel kunnen geven.’’

Presentatie
Tijdens de 3e Dutch Design Month zal Robbert Guis op donderdag 13 december van 18:00-19:00 een korte presentatie geven over zijn plannen voor de Alexanderknoop. De presentatie zal worden gegeven in Huis Der Zotheid direct na de RAW Talkshow. Robbert deelt overigens met Team Venhoeven dat de Alexanderknoop autoluw zou moeten worden maar in tegenstelling tot team Venhoeven wil hij dat de metro over een viaduct gaat rijden zoals voorheen bijvoorbeeld de Hofpleinlijn in het verleden. Hij zal verder ook zijn plannen onthullen over een openluchtzwembad dat in de winter dienst kan doen als schaatsbaan.

Reservereren
Wil je aanwezig zijn bij de presentatie van Robbert Guis reserveer dan op tijd door te mailen naar reserveer@dutchdesignmonth.com ovv Robbert Guis of bel naar 010 751 4980 en geef u op voor de presentatie van  Robbert Guis.