Persbericht Dutch Design Battle 2017

menu knop | publicaties | persberichten | nieuwsbrieven | mailing list
Dutch Design Battle
Wat zijn de beste manieren om onze steden meer weerbaar te maken?

Met trots organiseert Stichting Aquarius voor het tweede jaar op rij de Dutch Design Month van 1 tot 24 december a.s. In verband met het 10 jarig bestaan van Stichting Aquarius staat de Dutch Design Month in het teken van Water As Inspiration.

Dutch Design Battle

De Dutch Design Month organiseert dit jaar voor het eerst ook de Dutch Design Battle (www.dutchdesignbattle.com) en tot woensdag 20 december kan men ideeën aanleveren. De uitdaging die de Dutch Design Month aan designers stelt is: Wat zijn de beste manieren om onze steden meer weerbaar te maken? De winnaar van de Dutch Design Battle wint een ticket naar de Tjedan Dizajna Zagreb Design Week in 2018.

Dutch Design Month

De Dutch Design Month zelf staat ivm het 10 jarig bestaan van Stichting Aquarius dit jaar in het teken van Water As Inspiration. Door de hele stad worden exposities, open studio’s, workshops, talkshows, tours, presentations, lezingen, debatten, films en concerten georganiseerd.

50 evenementen in 24 dagen 

Om en nabij de 50 evenementen worden dit jaar in 4 weken (1 tot 24 december) georganiseerd en elke week heeft een ander thema:
Week 1 (1-3 dec): Object, Industrial and Expo
Week 2 (4-10 dec): Media, Graphic and Interactive
Week 3 (11-17 dec): Architecture, Interior and Urban
Week 4 (18-24 dec): Human, Fashion and Textile

Water As Inspiration Expostie

Verder wordt op zondag 3 december om 16:00 in Huis Der Zotheid de expositie Water As Inspiration geopend. De tentoonstelling is samengesteld door Wilma Kun en laat werken zien van 6 Nederlandse designers die zich laten inspireren door water. De werken zijn overigens ook te koop.

NIEUW

Naast de Dutch Design Battle organiseert Stichting Aquarius van maandag tot dinsdag ook een dagelijkse RAW (Rotterdam After Work) Talkshow van 17:00 tot 18:00 in Huis Der Zotheid, een Job Market op vrijdag van 15:00 tot 17:00 en voor muziekliefhebbers elke zaterdag een concert van 17:00 tot 18:00.