Persbericht: 30 evenementen tijdens slotweek 4e Dutch Design Month

menu knop | Publicaties | Krant | Persberichten | Nieuwsbrieven

Persbericht
30 evenementen tijdens slotweek 4e Dutch Design Month

Rotterdam, 16-12-2019

De slotweek van de 4e Dutch Design Month staat in het teken van Human, Fashion and Food en in deze week vinden maar liefst 30 evenementen plaats. Uiteenlopend van een dagelijkse talkshow, drie verschillende Drink & Draw December bijeenkomsten, lezingen, open studio’s en workshops. Kortom, ook in de laatste week van de Dutch Design Month komen liefhebbers van design weer volop aan hun trekken in Rotterdam, Delft en Leiden. 

Dagelijkse Talkshow
Vanaf week 1 vindt elke werkdag een talkshow plaats van 17:00 tot 18:00 uur met telkens verrassende gasten. Deze week staan de talkshow helemaal in het teken van Human, Fashion and Food. Zo praten wij op maandag met verschillende designers over kleding, op dinsdag praten wij over het eten van de toekomst en op donderdag over hoe de mens er over 100 jaar uitziet.

Drink & Draw December
Het Art Drawing Center organiseert die week diverse Drink & Draw bijeenkomsten binnen dit thema. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers onder het genot van wat eten en drinken hun mooiste ontwerpen tekenen. Op www.artdrawingcenter.com kunt u het programma vinden.

Workshops
Naast de Drink & Draw December bijeenkomsten worden er in de laatste week voor volwassenen en kinderen ook allerlei workshops georganiseerd. De workshops van Gemma Steemers op woensdag 18 december en vrijdag 20 december leert bezoekers het magische proces van stoffen verven met planten, kruiden en voedselresten.

Lezingen
Verder worden er die week maar liefst 4 interessante lezingen georganiseerd. De meest interessante lezing is wellicht de lezing Iteratie: Magie in ontwerp van Radijs Ontwerp op zondag 22 december van 14:00 tot 16:00 uur op de Mathenesserdijk 455 in Rotterdam. Tijdens deze lezing gaat Thijs Bos van Radijs Ontwerp samen met deelnemers op zoek naar de beste workflow van designers en gaan we in discussie over deze “overdracht momenten”. Naast deze bovenstaande lezing vinden er in de laatste week nog 4 andere zeer interessante lezingen plaats.

Fashion
Op mode gebied kunnen liefhebbers op donderdag een bezoek brengen aan Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Daar kunnen bezoekers onder leiding van het Dutch Design Center van 14:00 tot 16:00 een bezoek brengen aan de expositie The Hoodie. Op zaterdag kan de studio van Udio Fashion bezoeken in Leiden. Ook de laatste fietstour in Rotterdam staat in het teken van mode.


meer informatie
Dutch Design Month
Haringvliet 401
NL 3011 ZP, Rotterdam

+3110 751 4980
+316 3826 5666 (Erik Van Loon)