We4Sea ontwikkelt software om boten zuiniger te laten varen.

We4Sea ontwikkelt software om boten zuiniger te laten varen.

juli 1, 2019 Uncategorized 0

Op Innovation Quarter las ik een interessante publicatie dat het Rotterdamse We4Sea nieuwe software heeft gelanceerd om schepen te helpen het brandstofverbruik met behulp van Digital Twin accurate en real-time te monitoren. Dit is van belang omdat op 1 januari 2020 de Sulphur Cap regels van kracht worden die moeten zorgen voor een drastische reductie van zwaveluitstoot door schepen. 

Negentig procent van alle goederen wereldwijd wordt in schepen vervoerd. Deze schepen gebruiken grote hoeveelheden brandstof, tot 100.000 liter per dag. De nieuwe Sulphur Cap regels vereisen het gebruik van zwavelarme brandstoffen, met als resultaat dat de jaarlijkse brandstofkosten per schip tot miljoenen euro’s hoger uitvallen. 

We4Sea
We4Sea, een maritiem technologiebedrijf gericht op het verlagen van het brandstofverbruik en emissies van zeegaande schepen, heeft nu een nieuwe versie van hun software systeem uitgebracht. De nieuwe versie is een volgende stap in het verbeteren van de mogelijkheden voor scheepeigenaren en charteraars om nauwkeurige en real-time rapportage te verzorgen.

Lees verder op Innovation Quarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *