Techniplan : Most Intergrated Design Award

Techniplan : Most Intergrated Design Award

juni 22, 2019 Uncategorized 0

Spannende finale

Na maanden aan hun ontwerp te hebben gewerkt, presenteerden de teams tijdens de bijeenkomst afgelopen vrijdag hun eindontwerp aan de jury, bestaande uit docenten van de TU Delft, professionals uit het veld en een team van Techniplan Adviseurs. De jury keek hierbij vooral of alle disciplines aandacht krijgen en tot één geheel integreren, met andere woorden of het ontwerp architectonisch, constructief, installatietechnisch en financieel goed in elkaar zit, er aandacht is geweest voor duurzaamheid en het daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden.

Winnaars

Hoewel meerdere teams zeer interessante ontwerpen en originele oplossingen hadden, was er één groep die er op het gebied van integraal ontwerpen uitsprong. Team 1 had een gebouwcomplex ontworpen waarbij elke functie en ontwerpdiscipline met evenveel aandacht was uitgedacht. Meest uitspringende punten waren hierbij de integratie van alle disciplines en verklaringen voor ontwerpkeuzes, specifieke en passende oplossingen per functie en gebouwdeel, een slimme positionering van de hoogbouw zodat er hoger gebouwd kan worden dan men op basis van het bestemmingsplan zou verwachten en dankzij een slim ontwerp van de lange plint in de vorm van geschakelde ‘’W’s’’ ontstaat er een plint met een menselijke aangename maat en voldoende ruimte voor daglichttoetreding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *