Rotterdamse haven maakt innovatie inhaalslag

Rotterdamse haven maakt innovatie inhaalslag

april 13, 2019 Object and Industrial 0

Binnen Object and Industrial (week 1) besteden wij jaarlijks aandacht aan design in bedrijfsleven / industrie en vandaag las ik in het volgende Smart-Port persbericht “Rotterdamse haven maakt innovatie inhaalslag” dat de Rotterdamse haven volgens de laatste editie van de Haven Innovatie Barometer net als het “gewone” bedrijfsleven steeds meer op innovatie inzet.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat bedrijven die investeren in innovatie gemiddeld beter presteren dan bedrijven die dat niet doen en dat de klant een dominante rol speelt in het wel of niet innoveren van bedrijven. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat een groot aantal bedrijven van het Rotterdams Havenbedrijf verlangt dat zij meer in actie komt inzake digitalisering, energietransitie en de arbeidsmarkt in de haven.

Pronto
Pronto is een goed voorbeeld van hoe het Havenbedrijf met nieuwe digitale toepassingen de processen in de haven efficiënter laat verlopen. Dankzij Pronto hebben de rederijen die gezamenlijk jaarlijks zo’n 30.000 zeeschepen naar Rotterdam sturen nu de mogelijkheid om gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld diepte, toelatingsbeleid en aankomst- en vertrektijden in te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *