Geweldig blog van Harm Tilman

Geweldig blog van Harm Tilman

september 23, 2017 Uncategorized 0

Ik woon in Wielewaal, een wederopbouw wijk dat gesloopt dreigt te worden. In 1947 schonk de Zweedse regering deze wijk met 550 woningen aan de inwoners van Rotterdam ter lediging van de woningnood. Op onnavolgbare wijze is Wielewaal de afgelopen decennia voor miljoenen euro’s van de ene corporatie naar de andere corporatie gegaan.

Sinds 5 jaar proberen de bewoners van Wielewaal de woningen terug te kopen van de woningcorporatie om de regie weer in eigen hand te nemen. Woonstad de huidige woningcorporatie dacht de bewoners, gemeente en de rechter te slim af te zijn door 1 januari 2017 de huizen met flinke winst achter de rug van de bewoners om te verkopen aan de Rabobank en onmiddellijk daarna begon de Rabobank rücksichtloos te slopen.

Dit en het artikel The new urban question: de neo-Haussmannisering van de stad van Harm Tilman in de Architect heeft ons doen besluiten om een debat te organiseren met als thema Privatisering van het publieke domein op woensdag 13 december a.s.