Persbericht 14 designers exposeren in Huis Der Zotheid

Persbericht 14 designers exposeren in Huis Der Zotheid

november 25, 2016 Uncategorized 0

Persbericht
Tentoonstelling in Huis Der Zotheid

14 Designers exposeren in Huis Der Zotheid
4 december tot 31 december

Met trots organiseren wij deze maand tbv de Dutch Design Month in Huis Der Zotheid de expositie Affordable Design met werken van de volgende 14 designers Pepa van Asperen, Rick Koren, Reinier de Jong, Annemarie Piscaer, Henriette Meijer, Jos van der Meulen, Kirsten Spuijbroek, Yasuhito Hirose, Mark Suurbier, Julie Thissen, Jeannette Ephraïm, Tomas Schats, Paul Eilbracht en Sonja van Dolron.

Dutch Design Month

Van 1 tot 24 december wordt voor het eerst de Dutch Design Month in Rotterdam georganiseerd. De Dutch Design Month is een tentoonstelling van 24 dagen waarbij in 4 weken 25 evenementen op 19 verschillende locaties kris kras door Rotterdam worden georganiseerd. Ga naarwww.dutchdesignmonth.com voor meer informatie.

Affordable Design

In de Huis Der Zotheid Galerie wordt tijdens de Dutch Design Month een Affordable Design verkooptentoonstelling gehouden met werken van 14 Nederlandse designers. Naast het feit dat het hier draait om werken van uitsluitend Nederlandse designers zijn alle werken ook goedkoper dan € 250,-.

Ephraïm en Eilbracht

De curator Wilma Kun wil voor deze editie extra aandacht vragen voor de werken van Jeannette Ephraïm en Paul Eilbracht.
– De beeldend kunstenaar Jeannette Ephraïm houdt zich sinds een aantal jaren bezig met het ontwerpen van unieke polyester lampen waarbij pompoenen in allerlei soorten eenmalig als mal worden gebruikt.In Huis Der Zotheid hangen momenteel 8 van deze organische lampen.
– De ontwerper Paul Eilbracht creëert ontwerpen van 100% natuurlijke composieten op basis van hout die qua vorm, gevoel en uitstraling vaak associaties oproepen met organische vormen uit de planten- en dierenwereld. Zijn producten vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland. Wij verkopen zijn boeken/tablet standaard.

Curator

De Affordable Design tentoonstelling in Huis Der Zotheid is door de curator Wilma Kun samengesteld.

Huis Der Zotheid Galerie

In maart 2016 opende Huis Der Zotheid aan de Haringvliet 401 haar deuren en sindsdien exposeren zij elke eerste zondag van de maand kunstwerken van kunstenaars wonend of werkend in Rotterdam. De afgelopen maanden hebben zij de volgende kunstenaars in Huis Der Zotheid geëxposeerd.
April Gross vs Boonstra
Mei De Geus vs Koinuma
Juni Bosch vs Steiner Lovisa
Juli Bout vs Birgùl
Augustus Van Loon vs Kun
September Van Dolron vs Tackenberg
Oktober Alblas vs De Bont

Voor de pers

– Contact met de ontwerpers
De meeste ontwerpers zullen zondag 4 december aanwezig zijn tijdens de opening. Wilt u een ontwerper interviewen belt u dan Wilma Kun op +316 4322 6917
– Foto´s voor publicaties
U kunt Erik Van Loon contacteren voor foto’s. Deze foto’s kunt u kostenloos overnemen, indien u de naam van de kunstenaar, de naam van het werk en de maker van de foto noemt.


Literair Café Huis Der Zotheid
Boeken-Podium-Galerie-Koffie-en-meer
Dinsdag tot Zondag open van 10:00-18:00
Haringvliet 401
NL 3011 ZP, Rotterdam

+3110 751 4980
+316 3826 5666 (Erik Van Loon)
+316 4322 6917 (Wilma Kun)