Matryoshka House in Rotterdam

Matryoshka House in Rotterdam

september 2, 2017 Uncategorized 0

Een vervallen Rotterdams huis uit 1900 is verbouwd tot twee prachtige apartementen.

Via http://thearchitectureclub.com/architecture/1900s-rotterdam-house-once-run-down-becomes-two-sleek-apartments zag ik deze post. Ik heb het even snel in het Nederlands vertaald voor jullie.

Het Rotterdamse ontwerpstudio Shift Architectuur Urbanisme redde deze verwaarloosde 20e-eeuws woning van de sloophamer en veranderde het in twee prachtige appartementen met behoud van authentieke elementen. De twee appartementen, een op de eerste twee etage (begane grond en de 2e etage), de ander op de bovendste twee verdiepingen (3e en 4e etage). Alle woningen hebben de eetkamer aan de straatzijde, een keuken in het midden en een open woonkamer aan de achterkant van het huis. In de oud bouw zat de keuken in het achterhuis. De open woonkamer geeft dmv de grote glazen achtermuur een prachtige uitkijk op de grote gezamenlijke binnentuin.

De nieuwe gevel gegalvaniseerde stalen pui met grote ramen aan de achterkant heeft de woning bijna 1m dieper / groter gemaakt. De oude gevel was helaas te slecht om te herstellen. Ook de interieurs zijn door de architecten aangepakt. De vloeren zijn van hardhout en de muren zijn sprankelend wit. De slaapkamers tenslotte bevinden zich in doosvormige structuren, daarom wordt het gebouw Matryoshka House genoemd. Matryoshka is Russsiche voor moeder en de naam voor de bekende Russische poppetjes die je van klein tot groot in elkaar kunt zetten.